Србија

ДР КОН ОТКРИО ОНО ШТО БРИНЕ ЦЕЛУ СРБИЈУ: Да ли се корона вирус враћа на јесен?

Фото: јутјуб

– Преживеће коронавирус ово лето, нагласио је Кон

Најављено је да је могуће да ће се корона, у једном или другом облику, вратити на јесен. Шта држава планира да уради по овом питању, да ли се размишља о проширењу болничких капацитета, набавци нових респиратора, или је реч о неким другим приоритетима?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Јасно је да се размишља о томе, вирус се може вратити на јесен или на зиму, преживеће лето, или тако што ће се притајити у становништву или ће отићи на јужну хемисферу. Доста је урађено, немамо још прецизне планове за повратак епидемије јер прво треба да изађемо из овог таласа епидемије вируса корона. Ми имамо у резервама респираторе, а у други талас је често слабији, па ће наши капацитети бити довољни, нагласио је Кон.

– Имаћемо и низ података које ћемо да припремамо током лета, радиће се велика епидемиолошка студија, имаћемо и низ тестова па ћемо моћи правилније да процењујемо колико нам је становништво имуно, а свакако ћемо да пратимо и развој вакцине против овог вируса, додао је Кон.

Подсетимо, у Републици Србији је до 15 часова 14. априла 2020. године регистровано укупно 411 нових потврђених случајева ЦОВИД 19.

У последња 24 часа преминуло је 9 особа, од тога седам особа мушког и две женског пола. Укупан број преминулих је 94 особа. Укупан проценат смртности је 2,1%.

Извор: srbijadanas.com