Србија

ДР КОН ЗАТРЕСАО СРБИЈУ ОБРАЋАЊЕМ ЂОКОВИЋУ: Покушај убудуће да…

Епидемиолог Предраг Кон, члан стручног тима Владе Србије у борби против коронавируса, реаговао је на став Новака Ђоковића, који је изјавио да је против вакцинисања

– Као један од највернијих Ђоковићевих навијача, волео бих да сам имао прилике да му приближим значај и огроман допринос имунизација за здравље становништва. Сада је касно, створио је погрешна уверења и ту више нема помоћи. Мајсторе, желим ти све најбоље. Покушај убудуће да избегаваш директне одговоре на питање у вези са вакцинацијом, јер имаш огроман утицај – објавио је Кон на свом Фејсбук профилу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Новак Ђоковић обратио се путем Фејсбука својим многобројним фановима. Ђоковић је заједно са Александром Атанасијевићем, Ненадом Зимоњићем, Виктором Троицким, Марком Пантелићем као и многим другим српским спортистима говорио о актуелној ситуацију у свету у јеку пандемије коронавируса.

Ђоковић је у једном тренутку посегао и за причом о вакцинацији против овог опаког вируса. Ноле је истакао да није за вакцинацију, а образложио је и због чега.

– Ја нисам за вакцине лично и не бих волео да ме неко обавезује и приморава да се вакцинишем да бих путовао. Ја први. У неизвесности сам значи да ли ће то бити правило или закон шта ће онда бити. Морам да одлучим да ли ћу да се подвргнем или не. Имам свој став и размишљање и стојим при њему, да ли ће се то променити не знам, али то директно утиче на мој посао и тенис. На чињеницу да ли ћу да путујем или нећу – објаснио је Новак.

Извор: Информер.рс/Танјуг