Србија

Ево када ће грађани моћи да користе аутобусе као и пре короне! ОДЛУКА ЈЕ ДОНЕТА!

Никодијевић је потврдио да градски превоз не може одједном да буде враћен у нормално функционисање, већ ће се читав процес одвијати по фазама.

-Заједно са Привредном комором Србијом водимо рачуна о броју људи који има радну обавезу и сходно томе одређује се број потребних возила за функционисање градског саобраћаја. Како се буде повећавао број радно ангажованих људи на територији града, тако ће се повећавати и број аутобуса на улицама, односно полазака градских линија, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић у укључењу за ТВ Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Никодијевић је потврдио да градски превоз не може одједном да буде враћен у нормално функционисање, већ ће се читав процес одвијати по фазама.

– Тренутно на терену у сваком аутобусу имамо контролоре који прате развој ситуације и извештавају. Када се буде јавила потреба за повећањем броја аутобуса и броја полазака, спремни смо да направимо промене у ходу у року од неколико сати. То се односи на повећавање броја возила на постојећим линијама, али и увођење нових линија уколико буде постојала потреба. Све ће бити рађено парцијално јер још увек не ради читава привреда, занатске радње, угоститељски објекти….Привредна активност је увелико смањена и док год не буде постојала реална потреба градски превоз неће бити у потпуности нормализован – поручио је Никодијевић.

Када је у питању „враћање“ одређене врсте објеката или делатности у нормалне пословне активности, председник градске Скупштине подвлачи да ће све одлуке бити донесене у договору са стручњацима.

– Ова ситуација ће нас натерати да променимо известан број животних навика. Угоститељски објекти, фризерски и козметички салони, теретане и други објекти мораће да почну са радом под одређеним мерама опреза. То важи за власнике, али и за кориснике. Неко време ћемо сигурно живети у оквиру нешто другачијих правила него што је уобичајено па ће тако сви угоститељски објекти, салони или било која друга врста услужне делатности функционисати под посебним правилима. Мораће да се зна шта је све неопходно за власнике и кориснике и које мере заштите морају да буду предузете како не би дошло до нежељених последица. Заштитна опрема, социјална дистанца и све друге појединости биће део протокола на који ћемо морати да се навикнемо – поручио је Никодијевић.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Tv Prva