Србија

ГОЈКОВИЋ: Скупштина Србије ће се састати наредних дана да укине ванредно стање

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да се посланици нису састали да уведу ванредно стање, али да ће се наредних дана састати да га укину.

Она је на седници парламента рекла да је ванредно стање „уведено по слову Устава“ и да је 95 одсто грађана поштовало све донете прописе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посланик Ненад Константиновић из клуба Војвођански фронт-Србија 21 претходно је рекао да део опозиције који он представља „нема дилему да је приликом увођења ванредног стања прекршен Устав јер је Скупштина могла да се састане једнако 15. марта као и данас“.

Он је додао да је део опозиције дошао у Скупштину како би чули шта ће се радити после ванредног стања. Константиновић је рекао да су грађани збуњени, а да Влада није поднела писани извештај нити план мера за евентуални други круг пандемије.

Посланици би до краја дана требало да заврше расправу о потврђивању увођења ванредног стања и уредби које је влада донела за време ванредног стања која је, уз мере заштите од ширења корона вируса, почела у уторак, 28. априла. Део опозиције окупљен око Савеза за Србију наставио је бојкот расправе.

У скупштини се примењу мере заштите, па се посланицима и новинарима мери температура, добијају маске и рукавице, док посланици у сали седе на сваком другом месту, а постављена је и заштита панелима од плексигласа.

Извор:  slobodnaevropa.org