Србија

ХАОС НА КОСОВУ! Мисија Кфора потврдила: ВРШИ СЕ ЕВАКУАЦИЈА!

Два возача из Бондстила су преминули од корона вируса.

Мисија Кфора потврдила је да у њиховим базама на КиМ има заражених корона вирусом, али одбијају да саопште њихов број и националну припадност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Политика Кфора је да не објављује бројеве и националности. Међутим, позитивни случајеви се лече у објектима Кфора, а затим се евакуишу – одговорено је из те мисије.

На питање да ли је обавезно ношење маски и рукавица у базама Кфора, из те војне мисије кажу да су они од почетка пандемије предузели оштре превентивне мере за спречавање ширење вируса, укључујући ношење маски и рукавица у свим потребним случајевима.

Наводе и да Кфор има могућности, али да на утврђивању позитивних на корона вирус уско координирају са косовским институцијама.

Главне базе Кфора на КиМ су у Приштини, кампу Кфора поред Приштине, где борави око 800 војника из више земаља, затим Пећи и у Урошевцу.

Јединство пише да су, од 90 заражених Албанаца у Урошевцу, 86 радници америчке базе Бондстил или чланови њихових породица, укључујући и бебу од 10 месеци.

То је, наводи се, званично је потврдила општина Урошевац 21. априла.

Из те општине је саопштено и да су два Албанца који су радили као возачи у Бондстилу преминули од короне вируса.

Наводи се да је закључно са јучерасњим даном заражено седам војника Кфора, што су потврдила министарства одбране земаља које имају војнике на КиМ.

Извор: Тањуг