Србија

ЈОВАНОВИЋ БРАНИ ДР КОНА: Претходна власт је крива што друштво одбија вакцинацију

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је у Скупштини да би требало заштити лекаре и подсетио на вакцинацију против грипа из 2009. године.

„Колико година има професор Кон? Он се није јуче појавио у нашем здравству, ја га се сећам из 2009. године и кризе коју смо имали са вирусом Х1Н1. Када је држава купила 3 милиона вакцина, а онда неспособна да спроведе вакцинацију компромитовала до те мере да данас имамо проблем са друштвом које одбија сваки облик такве медицинске заштите. Па смо пеглали флеке тако што смо у затвор послали директорку Републичког завода за здравствено осигурање, годину дана у притвору, након тога ослобођена“, истакао је Јовановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да се никада о тој теми није политички разговарало.

„Не знам за кога је Кон гласао, да ли је гласао за вас или за мене, то не треба да нас интересује. Не може због тога што сте ви мој политички противник да постане жртва свега тога. Морате да проговорите и да заштитие лекаре који деле данас судбину читавог низа људи који су прошли кроз то кроз шта пролазе они данас због сличних побуда, али је њихова улога у друштву другачија. Никада нисам видео Дарију Кисић Тепавчевић, нисам знао да постоји, у 15 часова нисам гледао те конференције због њене фризуре, не бих ни преметио. Незадовољни људи могу да буду бесни, политичари немају право на то. Здравствени радници и струка морају бити заштићени овде, не тако што ћемо ми исказивати захвалност њима у емисијама, него тако што ћемо једног заувек рећи свако ко ради свој посао у овој земљи служи овој земљи и свака власт је дужна да га штити, а свака опозиција да га поштује, јер ће сутра радити са њим. Или ја треба да дођем са својим Коном, са својом Кисићком, са својим Стевановићем“, питао је лидер ЛДП.

Он је рекао да много тога могу да замер једни другима и треба да замеримо, али да се никада неће помирити са ставом да је Србија диктатура.

„Шта је проблем данас? Проблем је што је Вучић Вучић, што сам ја ја, што је Ђилас Ђилас. Те 1996. смо лупали у шерпе зато што је Милошевић покрао изборе, данас се бежи од избора да би лупали у шерпе“, закључио је Јовановић.

Извор: Информер