Свет

КИМ ЏОНГ УН НА САМРТИ? Лидер Северне Кореје постао „биљка“ након операције срца

Лидер Северне Кореје, Ким Џонг Ун налази се у вегетативном стању након операције срца, преносе јапански медији.

Кина је наводно послала тим лекара у Северну Кореју, који је још од раније упознат са здравственим стањем Џонг Уна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су послати у Кореју након опречиних извештаја о здравственом стању севернокорејског лидера.

Лист наводи да је Киму почетком месеца нагло позлило, те да се само ухватио за грудни кош и сручио на земљу. Хитно је превезен у болницу на реанимацију, а недуго потом му је вршена и операција на срцу.

Према наводима јапанских медија, Ким је у веома тешком стању и буквално је постао биљка након озбиљне операције на срцу.

Подсетимо, последњих дана се доста спекулисало о томе где је Ким Џонг Ун нестао. Сумњало се да је напустио Пјонгјанг због корона вируса, а потом су почеле да се појављују информације да је тешко болестан.

Јапански лист „Yомиури Схимбун“ објавио је, позивајући се на изворе упознате са трилатералним разговорима између Јужне Кореје, САД и Јапана, да Северна Кореја припрема план за непредвиђене случајеве који би надгледао пренос моћи на млађу сестру Ким Џонг Уна, Ким Јо Џонг у случају нужде.

У понедељак је један севернокорејски лист објавио да је лидер добро и да се опоравља од „кардиоваскуларне интервенције“.

Гласине о Кимовим здравственим проблемима почеле су да се шире када је ЦНН раније ове недеље известио да је он у „животној опасности“ после операције на срцу.

Севернокорејски медији у последње време извештавају о томе да Ким шаље дипломатску пошту и поклоне истакнутим грађанима, али не објављују његове фотографије у јавности, наводи јужнокорејска агенција Јонхап.

Извор: Телеграф.рс