Спорт Србија

КОН СЕ ПОНОВО ОБРАТИО ЂОКОВИЋУ! Ово нико није очекивао: Саветовао сам му да не говори…

Епидемиолог Предраг Кон објаснио је свој статус на Фејсбуку и поруку коју је упутио најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу.

Претходних дана најактуелнија тема у Србији, региону, али и свету био је став Новака Ђоковића о вакцинисању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Епидемиолог Предраг Кон још једном је говоро о поруци којом се обратио Новаку.

– Ја сам један од највернијих Ђоковићевих навијача, један од најватренијих. Овде сам ја нашем велемајстору пожелео све најбоље. Али сам му саветовао да о вакцинацији не говори. Жао ми је што нисам имао прилике да имам утицај на њега и објасним му да је имунизација основа здравља становништа – рекао је Кон за ТВ “Прва”.

Што се тиче вакцинације знамо да ће стићи знатно касније и одредити које је становништво најосетљивије, и то ће бити они који су најугорженији, старији и они који имају хроничне болести – рекао је Кон и додао:

– Што се тиче путовања то је на међународном нивоу. Опште је познато да у САД не можете да уђете ако немате комплетан вакциони статус. Код нас је могуће увести обавезност тестирања, а слично очекујем и од других земања. То су све слободне одлуке међународног саобраћаја. О томе ће се бавити Светска здравствена организација, а како ће бити остаје да видимо – рекао је Кон у укључењу за Прву.

Епидемиолог Предраг Кон, члан стручног тима Владе Србије у борби против корона вируса, додао је да му је жао што није имао прилику да утиче на најбољег тенисера света и да му објасни значај имунизације за здравље.

Кон је пре два дана реаговао на став Ђоковића, који је изјавио да је против ванкцинисања, а та изајва најбољег тенисера изазвала је реакције широм света

 

Извор: Блиц.рс