Русија

ЛАЗАНСКИ СЕ ОГЛАСИО ИЗ РУСИЈЕ! Ево у каквом је стању Путин!

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански каже да је та амбасада добила 85 захтева грађана Србије за повратак у Београд и да ће они бити евакуисани летом Ер Србије у понедељак.

„Имамо у понедељак лет Ер Србије Београд-Москва, а у повратку из Москве купи и грађане Србије у Братислави“, рекао је Лазански за ТВ Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје да се из дана у дан ситуација мења, грађани се јављају амбасади и конзуларном одељењу, ажурирају се њихови захтеви.

„Имамо и комичних захтева, један наш држављанин који је на Сахалину, близу Јапана, јавио се, али да не би ишао у Србију већ у САД. Има и тако неозбиљних захтева“, рекао је Лазански и подсетио да су сви летови које организује Влада Србије за евакуацију српских грађана бесплатни.

Лазански је рекао и да међу српским држављанима у Русији има заражених корона вирусом.

„Колико сам чуо, али није званично, има наших држављана који су заражени и они раде у једној хрватској фирми – Велестрој“, навео је он.

– Власти у Русији не апелују превише на грађане да остану у својим кућама, али су казне за прекршиоце толико високе да никоме не пада на памет да изађу напоље – рекао је Лазански.

На питање какво је здравствено стање председника Руске Федерације Владимира Путина и да ли су тачне гласине да је оболео од короне, Лазански је рекао:

– Колико је мени познато председник Путин је челичног здравља и веома је здрав. Редовно држи онлајн конференције за новинаре… Нек душебрижници не брину превише, председник Путин је добро!

 

Извор: Тањуг