Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Лекари ће се данас у 15 часова обратити нацији из овог града! Кризни штаб се сели: Ево шта се дешава

Конференција за медије Кризног штаба у 15 сати на којој ће бити саопштени најновији подаци о броју заражених и преминулих од коронавируса данас неће бити одржана у Палати Србија у Београду, већ ће се лекари обратити јавности из Ниша, тренутно најугроженијег града у Србији.

Како сазнајемо, о најновијим подацима у вези са коронавирусом у Нишу ће говорити чланови Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић и Бранислав Тиодоровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, у Нишу је оформљен нови кризни штаб како би се сузбиле последице епидемије коронавируса. Чак 4.873 особе у Србији су заражене коронавирусом, а 20 одсто од тог броја је у Нишу.

Нови кризни штаб је јутрос имао састанак како би анализирао ситуацију у овом граду.

– Анализа је и претходних дана показала да је ово регион земље где имамо највеће стопе учесталости, а у осталим је стабилна ситуација. Зато смо оформили нови штаб, јутрос смо се састали и направили анализу епидемиолошке ситуације. Жаришта су и у специјалној психијатријској болници и у геријатријским установама. Обишли смо их, иницирали смо наредне мере, које за циљ имају да се епидемијско ширење болести смањи – објаснила је др Дарија Кисић Тепавчевић и додала:

– Превоз свих је већ урађен, у специјалној психијатријској болници их је седам оболелих, у геријатријским центрима је 151 заражена особа, све су оне јуче транспортоване у КЦ Ниш. Већина имају благе симптоме болести, а ако дође до компликација, добиће адекватан третман. Сада прво сузбијамо последице, да препознамо људе који имају инфекцију да би се збринули. Накнадна истраживања ће показати о чему се ради, али сви фактори долазе у обзир – од посетиоца у тим здравственим установама. Направићемо појединачна истраживања како је вирус ушао у ове институције.

Извор: Информер.рс