Србија

МИНИСТАР САОПШТИО: Ово је рок за пријаву како би сте добили 100 ЕВРА

Фото: Pixabay.com

Пријава за 100 евра креће 15. маја и трајаће до 5. јуна, рекао је министар финансија Синиша Мали.

Исплата 100 евра пензионерима креће 15. маја, додао је Мали.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Процедура је веома једноставна и не захтева више од једног минута вашег ангажмана. Грађани могу да се пријаве преко портала Управе за трезор, онлајн, или преко цалл центра. У оба случаја остављате 4 податка, име и презиме, ЈМБГ, број личне карте и рачун у банци. Ако немате рачун у банци реците нам у којој банци желите, ми ћемо отворити тај рачун за вас и уплатити на тај наменски рачун 100 евра“, рекао је Мали.

„Зашто промена у процедури? Већ недељама траје кампања да не требају сви да добију тај новац. Ево имамо прилику да то исправимо – свако ко жели може да се пријави, коме не треба не мора“, рекао је Мали.

„Идеја је да се и овом мером покрене српска привреда. То је део нашег свеукупног пакета мера“, рекао је он и додао да ћемо со 15-20. јуна потпуно завршити исплату свима који су изразили жељу да добију тих 100 евра.

Министар је најавио да у следећих 15-20 дана очекујемо да ћемо још више отворити нашу економију, омогућити већем броју људи да поново крене да ради, наравно уз све потребне мере здравствене заштите.

„Ако слушамо докторе, онда ми видимо светло на крају тунела када је у питању наша привреда. У протеклих месец дана показали смо се веома озбиљним када су у питању мере и њихова реализација. Тако се 5.804 људи пријавило НСЗ за накнаду за незапосленост. У условима када имате велику економску кризу широм света, када економије грцају, ми смо са одговорним економским мерама, у правом тренутку и на прави начин, успели да остваримо два циља – да одржимо запосленост, а с друге стране да помогнемо предузећима“, истакао је Синиша Мали.

Аутоматске поруке у цалл центру

„Имаћемо подршку људи у цалл центру, где ће се грађани пријављивати за помоћ од 100 евра, али неће се људи јављати на телефон, већ ћете ви издиктирати своје име и податке и та порука ће бити снимљена. Опција 2 је ако желите да разговарате са оператером, да вам потврди да ли сте евидентирани, и опција 3 ако имате рекламацију, то је цела процедура“, рекао је министар.

Извор: Блиц