Србија

МУФТИЈА ЗУКОРЛИЋ ПОДРЖАО НОВАКА: Нападају га јер је имао храбрости да каже оно што искрено мисли!

Ставом око вакцине против коронавируса Новак Ђоковић подигао је велику прашину. На страну најбољег тенисера стао је Муфтија Муамер Зукорлић

– Не можемо да нападамо Новака Ђоковића само зато што износи своје мишљење. Не само да га нападамо, него јако ми смета тај инквизиторски приступ. Њега нападају зато што се одважио да каже своје мишљење. Напали су га зато што не прихвата табуизацију – рекао је Зукорилић током гостовања на „Хаппy телевизији“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наставио је у истом ритму.

– Имали смо у средњем веку инквизицију, а сада имамо нове трендове, који вам под плаштом изговора заштите здравља, не допуштају да кажете своје мишљење. Два пута сам погледао снимак, човек је рекао „нисам против вакцине, али се залажем за право избора и да знам шта ми се убризгава“. Па ја га подржавам, ево нека зна Новак Ђоковић, сада га подржавам више него када је побеђивао. И тада ми је било драго. Али право на избор и мишљење не сме се никако запоставити. Не смемо пристати на табуизације – истакао је Зукорлић.

На питање да ли Новак шири лош утицај имао је одговор.

– Нека имамо, проблеми са било чим, укључујући и вакцине, не могу се решавати табуизацијама, наредбама „немој ти, ти ћути, не смеш о томе да говориш“. Чак и да није у праву, уопште не анализирам да ли је његов став добар, не бавим се тиме.

Новак је добио већу подршку од доктора Предрага Кона.

– Логично, знате зашто? Није поента око спортисте. Поента је да се он одважио да се супротстави таласу. Неки мали човек је могао да каже, али га нико не би чуо. Имаш превелик утицај, па подржиш оно што је тренд, онда је супер, сви те величају, ти си наша икона. Док год имамо људи одважних, поготово са великим утицајем, ми имамо шансу. Мени се то, поред целог хаоса на Балкану, допада. Не могу да се помирим с тиме да ми из овога улазимо у хвалоспев разних диктатура и тоталитаризма. Заборављамо све друге аномалије које из тога произилазе.

Открио је и зашто је народ стао уз Ђоковића.

– Овде обичан народ није подржао Новака јер мисли да се боље разуме од Кона у медицину, већ народ у онтолошкој суштини има да зна да препозна искреност и исправност. Обичан грађанин, колико год изгледао сиромашан, неписмен, немоћан, препознаје то да се неко побунио поплави, не воли народ једноумље, цунамије, тоталитарно, ма колико оно било ефикасно. Молио бих да то очувамо – закључио је Зукорлић.

Извор: Информер