Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Хитно се огласило Министарство: Ово је нетачна информација

Уколико је било пропуста потребно је да се странке обрате извршитељима или Фонду ПИО како би се грешка исправила

Процедура принудне наплате алиментације се редовно спроводи током ванредног стања у Републици Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фонд ПИО, у складу с прописима, спроводи забране на пензијама по основу извршитељских и судских закључака, који се у периоду ванредног стања у држави не спроводе, сходно Упутству Коморе јавних извршитеља. Од овог поступања изузете су одређене категорије грађана у чију корист се реализује обустава на пензијама, као што су обуставе по основу алиментације, с тим што је обавеза извршитеља да обавесте Фонд по којим закључцима се наставља обустава.

У свим појединачним ситуацијама у којима су извршитељи поступили на тај начин и обавестили Фонд о закључцима по којима се врши обустава на пензијама, при исплати мартовске пензије у априлу обуставе су спроведене.

Уколико је било пропуста потребно је да се странке обрате извршитељима или Фонду ПИО како би се грешка исправила.

Фонд ПИО не улази у суштину одлуке извршитеља и потпуно је излишно прозивати Фонд на одговорност и доводити јавност у заблуду наговештајима да Фонд одлучује о томе када и који извршитељски закључци ће се спроводити или неспроводити.

Министарство је било приморано да реагује због нетачне информације, која је у јавности нетачно пласирана. Истичемо да информација да Фонд ПИО не спроводи извршитељске закључке на пензијама по основу алиментације није тачна.

Извор: Еспресо.рс