Спорт Србија

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ! ДР Дарија се бавила овим спортом

Заиста није лако погодити.

Дарија Кисић Тепавчевић, епидемиолог која је преко ноћи постала позната у читавој Србиј, у младости је уживала у бављењу једним зимским спортом. Она је током одрастања уживала у уметничком клизању, али је на крају изабрала медицинску каријеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Била је премлада да учествује на Зимским олимпијским играма 1984. године, како су пренели неки медији, али су јој управо чувене игре у Сарајеву пробудиле интересовање за овај спорт.

Она данас ради као заменица директора на Институту за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ и чланица Кризног штаба Владе Србије за борбу против коронавируса, уз то и ванредни професор Медицинског факултета у Београду који је завршила са просеком 9,60.

Ђак генерације, доктор наука, омиљена професорка

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић рођена је 1975. у Сарајеву. У првим данима рата, када је имала 17 година, са родитељима и братом избегла је из Сарајева у Билећу, родно место њеног оца. Тамо је завршила гимназију, а они који је знају из гимназијских дана кажу да је била међу најбољим ђацима.

Након завршене гимназије сели се с родитељима и братом у Београд. Како се наводи у званичној биографији, Медицински факултет у Београду завршила је 2001. године. На истом факултету је магистрирала 2006. из области епидемиологије, а и докторирала је на тему: „Предиктивна вредност квалитета живота у процени исхода болести код болесника са мултиплом склерозом“.

Извор: Блиц