Свет

НОСТРАДАМУС ЈЕ ПРЕДВИДЕО КОРОНА ВИРУС?! „Куга са Истока ће се ширити земљом са 7 брда и уништити свет“

Да ли треба веровати Нострадамусовим пророчанствима?

Сматра се да је Нострадамус предвидео многе светске догађаје, укључујући и пандемију корона вируса. Али, на шта је мислио када је за 2020. годину рекао да ће бити „близаначка година“?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је 1551. године написао следеће:

– Доћи ће година близанаца (2020.) у којој ће се појавити краљица која ће доћи са истока и која ће ширити кугу у мраку ноћи на земљу са 7 брда како би уништила свет. То ће бити крај светске економије онако како је знате – написао је наводно Нострадамус у својим пророчанствима.

Претпоставља се да је „краљица“ корона вирус, а „земља са 7 брда“ Италија, док је „прах“ управо смрт.

Да ли треба веровати Нострадамусовим пророчанствима? Брајан Данинг, аутор подкаста „Сцептоид“ сматра да су предвиђања Нострадамуса велика заблуда која се случајно повезују са светским догађајима, као и да су његови записи грубо протумачени.

– Његови записи се тумаче на погрешан начин. Двоумни и погрешни преводи, креативне интерпретације су главна одлика ових тумачења, а заправо је занимљиво да је Нострадамус био ванвременски човек и светло свог времена. Измишљати тумачења његовог врхунског дела је и непоштовање урбане легенде и његове личности. Цените његов допринос медицини, ренесансној литератури и немојте тривијализовати његова добра дела у корист паранормалних магијских моћи – истиче он.

Извор: Медији/srbijadanas.com