Здравље

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Жена тврди да је добила корону преко кесе: Ево да ли заиста можете да се заразите на тај начин

Pixabay.com

Америчка Агнција за храну и лекове (ФДА) поручила је данас грађанима да није потребно да перу и бришу паковања хране које су купили у самопослузи, јер се коронавирус тако не преноси

„Главе горе, потрошачи нема потребе да бришете и перете амбалажу хране након повратка кући“, навела је ФДА у настојању да умањи страхове Американаца да би амбалажа могла бити заражена коронавирусом, јер неке студије указују да вирус може да живи на одређеним површинама од неколико сати до неколико дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Желимо да уверимо потрошаче да не постоје евиденције о људској или животињској храни или амбалажи хране која је повезана са преношењем коронавируса који изазива КОВИД-19. “, наведено је на сајту ФДА.

ФДА подсећа све људе да уколико се већ брину око амбалаже, више пажње обрате да у продавници проведу мање времена – тако што ће на време нарпавити списак свега што им је потребно.

Такође, подсећају да је важније да мисле да држе дистанцу као и да чешће перу руке.

Подсећају да коронавирус није стомачни вирус већ респиратонрни и да се као такав не преноси преко паковања за храну. ФДА додаје да свако ко жели да обрише паковања хране ипак може то да чини ако жели додатну предостражност.

С друге стране, ову тврдњу доводи у питање случај Рејчел Брамерт из Шарлота у Северној Каролини била је три недеље у самоизолацији и није напуштала своју кућу, међутим почела је да осећа симптоме који су уобичајне за заражене коронавирусом.

– Поштовала сам све препоруке. Заиста сам мислила да све радим како треба. Три недеље нисам изашла из куће. Највероватније сам се заразиле од жене која нам је донела намирнице. Једва да сам имала контак, нисам је чак ни додирнула. Једино што нисам носила рукавице – рекла је Рејчел за „WCNC““.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Тањуг