Србија

ОГЛАСИЛА СЕ ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ! Ово су најновије информације о јавном превозу: Ево шта ће кренути са радом следеће недеље

БЕОГРАД – Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да очекује да вероватно следеће недеље полако почне отварање међуградског превоза.

„Не може одједном све да проради, ми то радимо координирано са градовима и епидемиолозима који треба да нам кажу колико људи може бити у возу или аутобусу. Отвараћемо саобраћај корак по корак“, рекла је Михајловић Танјугу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Каже да ће сигурно међумесни односно међуградски саобраћај бити први отворен, затим приградски и градски.

„Што се тиче спремности, односно уредбе или промене уредбе, ми смо спремни сада то да урадимо, али нећемо урадити све док нам епидемиолози не буду рекли. Ја очекујем вероватно следеће недеље да полако почне међумесни превоз да се уводи“, рекла је Михајловић.

Како каже, иста ствар је и када је реч о ваздушном саобраћају.

„Наш аеродром ‘Никола Тесла’ никада није био затворен и ниједан аеродром у Европи није затворен, они функционишу за дипломатске односно хуманитарне и карго летове. Када ће бити редовне линије, пошто тренутно не постоји ниједна редовна линија на територији Европи? Ми о томе озбиљно разговарамо, влада и Ер Србија. Ми смо спремни, али са друге стране видећемо каква буде епидемиолошка ситуација“.

Поновила је да се мере полако релаксирају у складу са препорукама лекара.

„Донели смо једну врсту релаксирајући мера, дакле негде тамо од следеће недеље и морамо да видимо како ће то на даље да се покаже у смислу епидемиолошке ситуације“, истакла је Михајловић.

Како буде рекла струка, влада ће тако поступити, додала је Михајловић.

Сви који позивају на непоштовање мера угрожавају животе

Сви који данас позивају на непоштовање мера односно на политику деструкције директно угрожавају животе људи, изјавила је Михајловић.

Позвала је све који позивају људе да не поштују мере и излазе напоље да размисле кога то позивају – је ли наше родитеље и младе људе?

„И млади људи, такође, желе да буду цео дан напољу, али морамо да се стрпимо још мало. И они сутра, када се ти људи буду разболели, неће одговарати за њихове животе него ми, влада, који доносимо овакве мере. Мора да иде корак по корак, дајте још мало стрпљења, да не прокоцкамо све оно добро што смо урадили до сада“, поручила је Михајловић одговарајући на питања новинара.

Додаје да се зато полако релаксирају мере у складу са епидемиолошком ситуацијом и са оним што нам кажу лекари.

„Оно што кажу лекари је било водиља све ово време и када смо доносили тешке мере и сада када фазно крећемо да се враћамо у један нормалнији живот“.

Михајловић је поручила да не може ништа одједном и додала да опасност још није прошла и да још вирус није иза нас.

„Још ће бити потребно пуно времена да можемо да кажемо да је све потпуно нормално“, додала је Михајловић.

Извор: Тањуг