Србија

ОГЛАСИО СЕ ДАРКО ЛАЗИЋ ПОВОДОМ ХАПШЕЊА: Ево зашто је поново возио без возачке дозволе

Певач Дарко Лазић је јуче око 13 часова ухапшен у месту Суботиште код Брестача јер је возио без возачке дозволе и кажњен је новчаном казном од 200.000 динара, а за „Блиц“ је признао шта се заправо догодило.

– Што се тиче јучерашњег заустављања полиције морам да кажем да другог избора нисам имао јер сам морао да водим своје дете код доктора, дете је имало температуру, ја сам то морао! Једва чекам да почне све ово да бих поново почео да полажем за вожњу, јер желим поново да положим, наравно, ја сам своју казну платио већ данас и то се неће понављати више, што се тиче тога што сам морао јер није имао ко други да вози. Дете је добро, хвала богу имало је само температурицу. То је све прошло и то је то – рекао је Дарко Лазић за „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Блиц“ је још јуче писао да је он судији за прекршаје рекао да је овог пута морао да седне за волан. Дарко Лазић признао је да је возио без возачке дозволе и да је 14. марта ове године био исључен из саобраћаја, сазнаје “Блиц”.

Према нашим информацијама, Лазић је рекао и судији да од скора има возача ,али да јуче он није могао да га вози. Такође је додао да је морао да седне за волан како би дете одвезао код лекара.

Подсетимо, и како је „Блиц“ недавно писао неке од Даркових пријава због прекршаја су застареле јер га органи реда углавном нису нашли на адреси коју је пријавио у Брестачу. Постоји могућност да му због бројности прекршаја и зато што је више пута направио идентично дело, прекршајне пријаве буду преиначене у кривичну, а све казне које има погледајте у наставку.

27. 11. 2013. Возио аутомобил којем је истекла регистрација

19. 3. 2015. У Београду, ван насељеног места, возио 80 километара на сат више од прописане брзине у том делу престонице

20. 4. 2015. Возио без возачке дозволе и под забраном вожње

22. 5. 2015. Возио под забраном

7. 7. 2015. Два прекршаја вожње под забраном и без возачке дозволе

11. 8. 2016. Непрописно паркирање у Београду

22. 11. 2016. У месту Умчари возио је 20-40 километара на сат брже него што је прописано. Истога дана написана му је и пријава због вожње без адекватне возачке дозволе.

Дарко Лазић је у октобру 2018. године доживео тешку саобраћајку, када је возио пијан и без возачке дозволе, а тада је имао 1,39 промила алкохола у крви. Био је хоспитализован, а лекари су се борили за његов живот. Фолкер је био у коми, а у месецима који су уследили морао је да користи колица и штаке. Више од месец дана провео је у Земунској болници, а затим је крајем новембра те године опоравак наставио у бањи у Младеновцу, где је боравио све до Божића. Имао је низ операција, а у више наврата истицао је да се опаметио, те да ће савете лекара, као и законске прописе, схватати озбиљно.

Извор: Блиц