Србија

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР ШАРЧЕВИЋ: Одлука је донета, ево када ће се завршити школска година!

Фото: Јутјуб

Министар просвете Младен Шарчевић открио је у јутрошњем телевизијском гостовању да ће се у продстојећу среду, четвртак и петак одржати проба мале матуре за ученике завршних разреда основних школа.

– У среду, четвртак и петак (22. 23. 24. април) ученике завршних разреда очекује проба мале матуре. Поента је да се дете самовреднује. Стално се позивамо на „Скандинавски модел“, тамо нико не преписује – рекао је Шарчевић додајући да је могуће да је у претходном периоду ученик уз појачану контролу родитеља и онлајн наставу напредовао, али да велики скокови нису могући.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао и да се у школу неће ићи током јула и августа, те да ће се настава завршити до краја маја.

– Највероватније ћемо редовну наставу завршити онлајн. Биће то до краја маја, зато смо оставили само четири дана за овај празник – рекао је честитајући предстојећи празник Васкрс: – Имамо много времена и много модела. Концентришемо се само на пробе.

Он је казао да министарство не жели да се из пандемије изађе само са формалним образовањем, већ да стечено знање ученицима послужи кроз живот.

Такође рекао је да ће о моделима који ће бити примењени до краја ове школске године бити разговори почетком маја.

– Верујем да се видимо 7, 8. маја и да проценимо који је сценарио најбољи – рекао је о томе који ће модели бити примењени у предстојећем времену.

 

Извор: Ало.рс