Русија

ОПОЗИЦИЈА У ШОКУ: Шта то Путин зна о корони што други не знају? (ВИДЕО)

Русија одржава пробе за своју параду на Дан победе, заказану за 9. мај упркос коронавирусу пошто се Кремљ опире отказивању патриотског празника од великог политичког значаја.

Руски председник Владимир Путин требало би да угости француског председника Емануела Макрона и друге светске лидере на војној паради поводом 75. годишњице завршетка другог светског рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Али са 12 милиона Московљана затворених у својим становима и глобалном пандемијом у периоду самоизолације, припреме за параду изазвале су забринутост у Русији.

На друштвеним мрежама се појавио снимак на коме је како се тврди 15.000 војника који су постројени изван Москве, где је руско министарство одбране потврдило да одржава пробе за Дан победе.

Опозициони лидер Алексеј Наваљни назвао је „идиотизмом“ одлуку министра одбране Сергеја Шојгуа да се настави са пробама, називајући гомилу војника потенцијалним „узгајалиштем за коронавирус“.

С друге стране руско министарство одбране саопштило је да предузима мере предострожности како би обезбедило безбедност војника, укључујући редовна мерења температуре.

Извор: Курир.рс/Гардијан