Србија

ОВО ЈЕ ТЕМА КОЈА ЈЕ ЗАНИМАЛА МНОГЕ! Ево колико миграната има у Србији, и шта ће се десити са њима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се у Србији минимално повећао број миграната и додао да је реч о неколико десетина

Одговарајући на питања грађана која су слали на мејл Прве тв везано за мигранте, Вучић је рекао да у нашој земљи има око 8.000 миграната, да Србија према њима има коректан однос и да ће наши државни органи реаговати уколико буду правили инциденте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Ако не желе да поштују правила наше земље, наши надлежни државни органи интервенишу и приведу их, то је ситуација са којим се све земље суочавају и на такав начин решавају проблем”, рекао је Вучић.

Чини му се, каже, да се и питања везана за мигранте сврставају у некакве теорије завере и да су они у Србији како би “заузели нашу земљу, те, додаје, да на таква питања не жели да одговара.

Ако мигранти праве проблеме, решићемо одмах. Инцидент који се скоро десио јесте да је један мигрант почео да прескаче ограду, још 150 њих му се придружило у томе, војска је пуцала у ваздух, они су се смирили, да је било потребно снажније интервенисати, и то би било урађено, рекао је Вучић.

Истиче, да мигрант праве инциденте, али у мањем обим и проценту него што их праве Срби.

Извор: Курир.рс/Тањуг