Србија

ОВО СВИ ЖЕЛЕ ДА ЗНАЈУ! Кон открио када ће бити укинуто ванредно стање!

Фото: Јутјуб

Епидемиолог Предраг Кон, члан Владиног Кризног штаба рекао је јутрос да је ванредно стање једна од мера која ће прво бити укинуто али да је реално да се то догоди после празника. Он је истакао да вирус озбиљно слаби.

– Ванредно стање је нешто што ће прво да се скине али пред собом имамо и одређене празнике и времена када се окупљамо. Реално је да се после тога скине ванредно стање, пре тога је мање вероватно. И у оквиру епидемије постоје мере као што је забрана окупљања, рада школа. Према томе поступно ће то да се уводи – казао је др Кон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да је утисак да је вирус ослабио.

– Такво понашање можемо да видимо јер све више откривамо благе случајеве па чак и симптоматске као што се појавило у социјалним установама. Вирус је увелико у циркулацији али изазива веома благо обољење – казао је он.

Што се тиче ове седме недеље, рекао је да може да се деси само да вирус уђе у неке колективе – социјалне или здравствене.

– Нема где више да очекујемо те претње, зато када будемо враћали мере морамо да водимо рачуна да нас вирус не изненади. Они који почињу да раде морају да поштују мере.

Крају епидемије приближићемо се када будемо изашли из 8 недеље.

– Тада се епидемија приближава крају. Од 10. до 12. недеље можемо да очекујемо да нема више вируса. Пратиће се његово присуство и током топлијих дана.

Извор: Курир.рс/Телеграф.рс