Србија

„Па продајте силне базене и вилетине!“ Рат бесни на друштвеним мрежама због музичара који ТРАЖЕ ПОМОЋ ОД ДРЖАВЕ, огласио се и ОН

Неда Украден апеловала је да се помогне музичарима који раде по разним локалима за знатно мање новца, а то је јавност веома бурно дочекала.

Подсећамо, у својој изјави певачица је апеловала да се помогне музичарима који раде по разним локалима за знатно мање новца.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Изразила бих апел свим друштвеним битним факторима који одлучују о привредном животу и уопште о животу ове земље да, водећи рачуна о економији, привредном животу, поведу рачуна и оном малом броју музичара, читавој скупини људи који су део богате музичке индустрије, а који су заиста погођени овом ситуацијом. Да се и њима на неки начин омогуће привилегије које су резервисане за мале, велике, средње привреднике, бизнисмене. Сви ти музичари имају породице, хране их и издражавају, плаћају рачуне, имају гомилу проблема, а ова криза ће за многе бити непријатна и велика. Само помоћу неких заједничких акција се може превазићи – рекла је певачица пре неколико дана, а имала је и жучну расрпаву са Ацом Лукасом, више о томе на линку.

За разлику од ње, Драган Стојковић Босанац сматра да и они треба да добију помоћ.

– Апелујем на државу да плати и нама музичарима ово што смо изгубили јер нема свирки. Кад већ плаћа свима, има ли и нас негде? – рекао је композитор, после чега је такође било негативних коментара јавности о његовом апелу.

Твитераши су одмах напали Украденову и већина је оних који сматрају да естрада има довољно новца за себе.

– Па продајте те силне „аудије“, „мечке“, БМW, вилетине и базене. Има каријеру дугу 150 година, нема уштеђевину за два месеца кризе, па чему ја да се надам – неки су од коментара, а има и оних који су Недине речи схватили онако како је она заиста мислила.

– Мислим да Неда Украден није мислила да њој и њеним успешним колегама треба помоћ, него гомили анонимуса који певају за 20-50 евра.

Драгиша Голубовић, председник Савеза естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС) и Самосталног синдиката естрадних уметника и извођача Србије, још 30. марта упутио је захтев Влади Србији, Министарству културе, Министарству рада и Министарству финансија, тражећи помоћ за колеге који су онемогућени да раде током ванредног стања.

– Ово се понајвише односи на уметнике и културне раднике који плаћају доприносе самостално или им град плаћа. Људи одмах помисле да ће ту помоћ добити велике звезде, али то није тако. Доста тих звезда нема статус уметника, па самим тим и не може да добије помоћ државе, док има и оних који су у пензији и за њих исто није предвиђена ова мера. Помоћ би добили они којима је заиста и потребна – закључио је он.

Извор: Блиц