Србија

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОД ЧЕТВРТКА ДО ПОНЕДЕЉКА? Огласио се градоначелник Зоран Радојичић и открио све!

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је јутрос да има смисла очекивати да полицијски час следећег викенда почне раније, односно да траје дуже, и навео да ће одлуку о томе, као и о понашању за време православног Ускрса, донети епидемиолози и стручна лица заједно са надлежнима.

– Има смисла то очекивати, с обзиром да и прошли викенд и овај дају резултате и не смемо се опуштати у овом периоду када опасност још увек прети. Верујем да ћемо заједно са епидемиолозима и стручним лицима сви заједно донети одлуку како да се понашамо наредних дана и у време Васкрса те да ће мере бити адекватне и добро припремљене – казао је градоначелник за РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да не верује да може доћи до ескалације ситуације са оболелима и наглог скока у наредном периоду, али, каже, пажња мора да буде на нивоу.

С тим у вези, навео је да је на београдском Сајму, који је претворен у привремену болницу, попуњено 350 места од укупно 2.200.

– У Арени имамо 360 места, у Хали спортова мало мање од 150. У овом тренутку имамо довољно капацитета и не очекујем да ће бити потребно више места од ових које имамо у овом тренутку, али ако се укаже потреба бићемо спремни – истакао је Радојичић.

Он је рекао да је ноћас 106 људи прекршило мере забране кретања, док је прошле недеље било нешто више и додао да Град Београд и у отежаним условима добро функционише.

– Имамо 1.200 комуналних радника на лицу места – закључио је градоначелник, који је искористио прилику да верницима католичке и протестантске вероисповести честита Ускрс

 

Извор: Тањуг