Свет

ПОТРЕС У СВЕТУ! Медији преносе: Лидер ове силе у смртној опасности после операције!

САД прате информације тајних служби према којима је лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун у смртној опасности након операције, преноси ЦНН изјаву неименованог америчког званичника за кога наводе да има директна сазнања о догађају.

Ким Џонг Ун је пропустио рођендан свог деде 15. априла, што је подстакло гласине о његовом здравственом стању. Последњи пут виђен је четири дана пре тога на састанку владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још један амерички званичник потврдио је CNN-у да постоји забринутост око здравственог стања Ким Џонг Уна, али да је тешко проценити озбиљност ситуације.

Јужнокорејске онлајн новине Даилy НК, фокусиране на догађања у Северној Кореји, објавиле су да је Ким Џонг Ун подвргнут 12. априла једној врсти кардиоваскуларног захвата због последица пушења, гојазности и превише рада.

Иако ЦНН не може да потврди ове информације, незванични извор наводи да се севернокорејски лидер после тог захвата опоравља у вили у Хијангсану под лекарским надзором.

Савет за националну безбедност и канцеларија директора Националне обавештајне службе одбили су да дају коментар на питање ЦНН-а о стању лидера Северне Кореје.

ЦНН се такође обратио ЦИА и Стејт Департменту ради коментара и затражио коментар од Јужнокорејаца.

Северна Кореја строго контролише информације, поготово оне које су у вези са Ким Џонг Уном, кога третирају скоро као божанство, наводи CNN, а према оцени аналитичара, тешко је проценити да ли су ове информације о његовом здрављу истините.

 

Извор: Тањуг