Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НАЈАВИО! Србија се спрема за нови удар

Шта год да урадимо, неко ће већ рећи да то не ваља, констатовао је данас председник Александар Вучић и подсетио да је најпре било примедби што се не укида ванредно стање, а кад је уведено – рекли су да то раде само диктаторске државе.

У Србији се, каже, критикује сваки потез власти током кризе због коронавируса, а њему је важно да је држава одрадила добар посао, о чему, како каже, говори и све мањи број људи на респираторима и све мањи проценат заражених.

Вучић је, упитан како коментарише оцене да су потези власти у борби против короне популистички, иако се позивају на струку, рекао да је, када се ради озбиљан и одговоран посао, тешко угодити људима, јер шта год да се уради, неко каже да није добро обављено.

“Говорили су да угрожавамо животе и да не предузимамо довољне мере, била је кампања да уведемо ванредно стање, да не прођемо као Италија. Кад смо увели ванредно стање, говорили су да то раде диктаторске земље… Тако је и за парламент, бунили су се они који плате узимају, али не учествују у раду парламента, а не питају се да ли раде парламенти Белгије, Чешке”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је за њега важно да је Србија одрадила добар посао.

Како каже, сваки дан је мањи број људи на респираторима и све је мањи проценат заражених, иако је све веће тестирање.

Вучић додаје и да ће у среду почети да ради нова лабораторија и да ће већ у четвртак бити 5.000 нових тестираних људи.

“Ми желимо да будемо у овом делу Европе у наредних месец дана први по бројеву тестова, а затим желимо да радимо тестове на антитела, да видимо колики је колективни имунутет и да замолимо људе да донирају крвну плазму”, рекао је Вучић.

Он је навео да Србија гледа да све што може произведе сама и додао да данас у апотеке иде 4 милиона маски и 4 милиона рукавица у слободну продају.

“Гледамо да све произведемо ми, као што смо успели са хлорокином и хипохлоритом, покушаћемо да направимо производну линију за глобулин и будемо спремни за нови удар ковида или било које вирусне инфекције на јесен или зиму”, рекао је Вучић.

Он је рекао да фабрика хируршких маски може дневно да избаци 96.000 маски што покрива све здравствене капацитете.

“Тако ћемо да гурамо док не нагурамо до 50 милиона маски у магацинима”, рекао је Вучић.

Извор: Ало.рс / Тањуг

loading...
Loading...