Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ САОПШТИО! У Нишу се десила катастрофа, тешка ноћ за нама

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са члановима руског тима ангажованим на пружању помоћи у спречавању, сузбијању и гашењу епидемије КОВИД-19

У изјави после састанка Вучић је рекао да је ноћ иза нас била ужасна, једна од најтежих до сада, пре свега због оног што се догодило у Нишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Претходна ноћ је била најтежа по броју мртвих. Ноћ је била ужасна и то пре свега због онога што се дешава у Нишу – рекао је Вучић.

Он је поновио да је болест као створена да нападне наше родитеље, иако напада и младе, истиче да разара организме старијих људи.

– Ушла је у геронтолошки центар у Нишу и направила нам је помор. Све их је више и увек из тог геронтолошког центра – рекао је Вучић и додаје да не може да замисли шта би било да се није водило рачуна о старијима.

Председник је рекао да јесте лакше, али да није готово и открио и да имамо ново жариште, а то је Неготин.

Председник Србије данас се састао са члановима руског тима ангажованим на пружању помоћи у спречавању, сузбијању и гашењу епидемије ЦОВИД-19. Састанку су присуствовали министар одбране Александар Вулин, министар здравља Златибор Лончар и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Председник Вучић се захвалио руском еспертском тиму који је већ три недеље у Србији, а после састанка је за ТВ Пинк говорио и о другим темама.

НАЈВАЖНИЈЕ ИЗ ОБРАЋАЊА ПРЕДСЕНИКА:

Речи Рузвелта из 1910, да парафразирам: Слава увек треба да припадне онима који су у арени, у овом случају лекарима, а не онима који са стране стоје и кибицују. Зато моја подршка лекарима, медицинским сестрама, војницима, полицајцима, касиркама…

Изгубио сам много блиске људе… Та болест вас за ноћ превари. За сат или два вас одведе у смрт. Само да издржимо, да се држимо изолације. Много смо зарадили прошлог викенда, зато што су људи били одвојени за Васкрс.

Порука грађанима: Да буду стрпљиви. Бајерн је победио Звезду 2:0 у Минхену, када смо у Београду повели 3:0, сви смо почели да славимо, а онда је мој пријатељ Дитер Хенес дао два гола. Људи, немојте да све прокоцкамо у финишу и да нас победи болест.

Видите сад хајку око 100 евра. А спрдали су се с тим. Замислите цинизма, неки од њих који су неморално богати, а нећу им рећи имена, сад кажу да ће да узму 100 евра и дају у хуманитарне сврхе. Што не дају 100 милиона евра? Ја нећу узети тих 100 евра, много је важније да их добију нека микро предузећа.

Кажите ми име тог мајчиног сина који ће да ме позове и каже: „Избори би требало да буду тад и тад“. Ја га не познајем. Српско руководство је изабрано од грађана Србије, а по закону се зна кад се избори одржавају. Партија коју водим ће бити најоштећенија.

О одлуци Савеза за Србију да изађе на изборе уз подршку ЕУ: О изборима у Србији одлучују закони, а не ЕУ или нешто друго. Када ће бити, видећемо када се изборимо са епидемијом. Они желе да искористе незадовољство људи због седења у кући, верујући да ће добити неупоредиво већу подршку него што су је имали. То није нарочито морално, али је легитимно и верујем да имају велику шансу.

О помоћи Италији: Ми увек себе потцењујемо. Ми смо по стопи раста најбољи у региону, а међу пет у Европи. Вас, медије, чак и оне који подржавају оно што радимо, је ваљда срамота да то кажете. Ми ћемо и ову годину завршити међу најбоље три земље у Европи по стопи раста.

Не постоји произвиод кога нема у нашим радњама.

Нас неке естрадне личности оптужују да пријављујемо да су људи од короне, иако нису од короне. Ми не кријемо ни мртве, ни број заражене. Упоредите број мртвих у марту прошле и ове године, овог марта их је мање, јер смо чували људе.

У Србију је ушло више људи него у Румунију, а Румунија има огромну дијаспору.

Имамо ново жариште, то је Неготин.

Ово у Нишу што се догодило је катастрофа! Срећом, катастрофа се догодила само на једном месту.

Ноћ је била ужасна, једна од најтежих до сада, пре свега због оног што се догодило у Нишу. Болест као да је направљена да нападне наше родитеље.

Упитан да ли је опасно то што је рекао пред амбасадорима земаља ЕУ, Вучић је одговорио:

„Не знам шта је опасно. Ко ће да ми каже било шта, осим што ће бити још аналитичара који ће ми рећи да грешим“.

Извор: Ало.рс/Ј.А.