Србија

ПРЕМИЈЕРКА СЕ ОБРАТИЛА НАРОДУ: Припремите се! Разматрамо најригорозније мере, а ако се деси ово онда…

Апелујемо на грађане да поштују мере.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас да постоји још неколико ригорознијих мера које је могуће увести уколико буде било потребе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас смо на кризном штабу потврдили да ће забрана кретања овог викенда бити на снази од петка од 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру. Одлучили смо се за ово зато што се викендом најмање поштује позив на смањење друштвених контаката – рекла је премијерка.

Када је реч о увођењу полицијског часа од 24 сата, премијерка је рекла да је струка за то.

– Струка је за то, али ми се трудимо да не прибегавамо томе – истакла је Ана Брнабић и додала да има још ригорознијих мера о којима се разговарало.

– Свакако да је једна од могућих мера затварање градова који су жаришта – Београд, Ниш, Ваљево, Ћуприја, Нови Пазар. Затим, причали смо и о томе да се велике фирме затворе на седам или 14 дана, али то је баш тешка одлука и зато их не доносимо за сада. Зато апелујемо на грађане да поштују мере.

Премијерка је закључила да би после пете и шесте недеље, можда могло да дође до опадања епидемије.

– Уз гвоздену дисциплину, уз додатне рестриктивне мере могуће је да ова и следеће недеља буду врхунац епидемије која онда почиње да опада. Ако се то деси онда смо на коњу.

Извор: srbijadanas.com