Свет

ПРОФЕСОР ИЗРАЕЛ УСТАЛАСАО СВЕТ: „КОРОНА ВИРУС нестаје сам од себе ПОСЛЕ 70 ДАНА, без обзира на мере које се спроводе“

Професор Ајзак Бен-Израел изнео је контроверзне тврдње о Ковиду-19, али су исте наишле на критике, јер не постоји земља која би могла да се користи као

Шеф програма безбедносних студија на Универзитету у Тел Авиву истакао је да ће сви напори да се заустави ширење вируса довести до истог резултата јер је вирус „самоограничавајући“ и достиже максимум након 40 дана, после чега креће да нагло опада, како пише „Телеграпх“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он тврди да дневни проценат заражених на почетку износи око 30 процената, те да опада на 10 процената после шест недеља, а да на крају достиже ниво мањи од пет одсто и то свега недељу дана касније.

„Наша анализа показује да је то један те исти образац у свим земљама. Изненађујуће да је овај образац уобичајен како зе земље које су предузеле жестоки карантин, тиме паралишући сопствену економију, тако и за земље које су имале далеко блажу политику и наставиле са уобичајеном свакодневицом“, истакао је председавајући Националног већа за истраживање и развој Израела.

Ипак, ниједна држава није применила исте мере социјалног дистанцирања и одбране против корона вирус, па је тешко правити поређења.

Када су Бен-Израела питали како ће вирус умрети без икакве интервенције, он је једноставно одговорио да „нема објашњење“. „Постоје различите претпоставке. Можда је то повезано са климом, или вирус има свој животни век“, закључио је он.

Ајзак Бен-Израел истакао је да је ипак присталица социјалног дистанцирања и да би ова једноставна мера била довољна, те да карантин није неопходан.

Извор: С.М.П./zena.blic.rs