Србија

ПРОГНОЗА! Данас киша и хладније, а ево какво време нас очекује за Васкрс!

 У Србији ће данас бити облачно и кишовито са осетним падом температуре која ће у појединим крајевима бити нижа и до 15 степени, док се у планинским пределима очекује снег, прогноза је Републичког хидрометеоролшког завода (РХМЗ).

Директор РХМЗ Југослав Николић каже за Тањуг да се у наредним данима очекује променљиво време са сменом кишних и сунчаних и топлих дана, а топло ће бити и на Васкрс 19. априла, уз максималну температуру од 18 до 24 степена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас ће у северозападним и централним крајевима земље бити облачно, а после подне наоблачење са кишом захватиће и остале крајеве.

После подне, увече и у току ноћи на планинским пределима очекује се снег и стварање снежног покривача.

„Дуваће умерен и јак северозападни ветар, а на северозападу касно поподне и увече очекује се престанак падавина“, каже Николић.

Јутарња температуре биће од 5 до 9 степени, а највиша дневна 10 степени на северу и 15 на југоистоку земље.

У среду ујутро биће хладно, понегде се у котлинама и брдскопланинским пределима очекује слаб мраз, а у току дана претежно сунчано, слаб и умерен северозападни у југозападни ветар’, каже Николић и додаје да ће најнижа температура бити од минус 1 до 5 степени, а највиша дневна од 18 до 21 степен.

За четвртак се, додаје, прогнозира претежно сунчано са јутарњом температуром од 1 до 10 степени и максималном дневном од 19 до 23 степени.

“На Велики петак у већем делу претежно сунчано, на североистоку умерено наоблачење уз могућност краткотрајне слабе кише, најнижом температуром од 4 до 10 степени , а највишом од 18 до 22 степена“, каже Николић.

На дан Васкрса, у недељу 19.априла, биће топло уз постепено наоблачење и слаб и умерен западни и северозападни ветар, са најнижом температуром од 6 до 13 степени, а највишом од 18 до 24 степена.

“У ноћи између недеље и понедељка очекује се наоблачење са слабом кишом у поједини крајевима“, наводи Николић..

У понедељак ће, додаје, бити претежно облачно, после подне са пљусковима и грмљавином, ветар слаб и умерен северозападни, најнижа температуре од 8 до 13 степени, а максимална дневна од 15 до 20 степени.

 

Извор: Тањуг