Русија Србија

РУСИ ЖЕСТОКО ОДБРУСИЛИ АЛБАНЦИМА ЗБОГ КОСОВА! Ова изјава ће одушевити целу Србију!

Стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја, упутио је примедбу министру спољних послова техничке владе непризнате републике Косово Гљауку Коњуфцу, због неумесне позадине у виду жуто-плаве заставе ове непризнате републике током његовог говора на онлајн конференцији Савета безбедности Уједињених нација.

„Желим да подсетим господина Коњуфца да говори у складу са правилом бр. 39 процедуре Савета безбедности (Савет безбедности УН може да понуди сарадницима секретаријата или осталим лицима, које сматра надлежним за конкретно питање, да доставе информације или пруже другу врсту помоћи за разматрање питања која спадају у њихову надлежност). У вези са тим, желели бисмо да замолимо секретаријат да информише све који у складу с тим правилом говоре на седници Савета безбедности о томе ─ који симболи су прикладни за позадину током говора, а који нису”, нагласио је Небензја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Небензја је додао да је пажљиво слушао о чему је Коњуфца говорио и да, гледајући заставу иза њега, никако није могао да схвати каква је то застава. Судећи по бојама, истакао је руски званичник, то би могла бити застава Шведске, или Украјине, или Барбадоса. Или, закључио је Небензја, пошто је ипак реч о Балкану, можда се ради о застави Босне и Херцеговине.

Подсетимо, Савет безбедности Уједињених нација одржао је данас видео-седницу на којој је представљен редован извештај Унмика о Косову и Метохији.

Одлуку о томе да се на дневни ред седнице Савета безбедности стави и извештај о Косову и Метохији донела је тренутно председавајућа Савета Доминиканска Република.

Седница је одржана путем видео-конекције због актуелне пандемије вируса Ковид-19.

 

Извор: rs.sputniknews.com