Србија

РУСКИ ГЕНЕРАЛ ПРОГОВОРИО О БОМБАРДОВАЊУ СРБИЈЕ! Ове речи потресле су све Србе

На крају обиласка генерал је рекао да су “утисци тешки”.

Припадници експертских тимова Оружаних снага Руске Федерације, који помажу у спречавању ширења, сузбијању и гашењу инфекције коронавируса, које предводи генерал-мајор Михаил Чернишов, посетили су данас изложбу Министарства одбране и Војске Србије “Одбрана 78” у Музеју града Београда.

Делегацију Оружаних снага Руске Федерације кроз изложбу је водио начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Душко Шљиванчанин.

Изложба је оставила снажан утисак на чланове делегације, који су током обиласка изложбе могли да сагледају колико је патње и разарања народ на овим просторима доживео током НАТО агресије 1999. године.

На крају обиласка изложбене поставке, генерал Чернишов рекао је да су “утисци тешки”.

– Земља која се борила практично опкољена, и која није имала шансу за победу, није се предала и успела је у неком смислу да победи. Није дала своју територију, али је платила животима својих војника и своје деце – рекао је генерал Чернишов.

Он је потом уписао у Спомен-књигу:

“Вечна слава војницима Србије, памтите све што се дешавало раније. Заувек”.

Изложба “Одбрана 78”, аутора Душана Јововића, пројекат је који су иницирали Министарство одбране и Војска Србије, а изложба је мултимедијална и интерактивна и први пут приказује видео и штампане материјале који до сада јавности нису били приказани.

Поставка је подељена у осам целина, а ликовност изложбе почива на аутентичним артефактима који су настали током 1998. и 1999. године. Изложбена поставка на јединствен начин приказује херојску одбрану земље током 78 дана НАТО агресије.

Извор: Srbijadanas.com