Србија

ШОКАНТНО! Албанци хапсе Пацолија? У Приштини настао хаос!

Вршилац дужности министра унутрашњих послова Ђељаљ Свећља сумња да је председник привремених приштинских институција Хашим Тачи илегално пребацио бизнисмена и политичара Беџета Пацолија из Албаније на КиМ и упозорио да ће, ако се те гласине обистине, против Пацолија бити предузете мере.

Свећља је на конференцији за новинаре у Приштини позвао Тачија да објасни „зашто је прекршио протокол“, а Пацолија да одмах открије где се налази, пренео је синоћ РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пацоли је планирао да из Швајцарске приватним авионом долети у Приштину, како би разговарао о придруживању будућој влади његове Алијансе за ново Косово, али је одлетео за Тирану, пошто му није дозвољен улазак на КиМ без одласка у карантин у трајању од 14 дана.

Свећља је рекао да је синоћ обавештен да је Тачи прешао у Албанију мало пре 18 часова, а да се вратио после 19 сати.

„Када је заустављена његова пратња, установљено је да је он био у другом аутомобилу. Седео је на првом месту упркос правилима. Наравно, полиција због црних стакала није била у могућности да утврди да ли има других особа“, рекао је Свећља, додајући да је Тачијев аутомобил био у пратњи другог аутомобила, у којем је био само возач.

Он је нагласио да, према закону о протоколу, свако кретање председника привремених приштинских институција ван граница мора да буде саопштено протоколу МИП-а, али је рекао да то није учињено.

Свећља је нагласио да у његовом кабинету за сада немају потврду да је Тачи возио Пацолија, али је оценио да би такве гласине, ако се покажу као тачне, у потпуности поткопале Приштину и представљале би непоштовање агенција за спровођење закона.

„То је кривично дело“, нагласио је Свећља.

 

Извор: Тањуг