Спорт

СРАМОТА МЕ ЈЕ ШТО САМ ИЗ СРБИЈЕ, ЗЕМЉЕ АГРЕСОРА! Тренер се стиди што је Србин и зато је мењао име два пута!

Његова прича је постала поново актуелна у региону

Србин је, али се стиди тога! То је прича о једном од најперспективнијих младих тренера са ових простора, који је пре две године још испричао да се стиди свог порекла, односно, да не жели да људи знају да је он Србин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У питању је Нестор Ел Маестро, рођен као Нестор Јевтић у Београду и актулни је тренер Штурма из Граца, а његова прича је поново постала главна тема у региону сада када нема утакмица и фудбала уопште.

Рођен је у Београду 1983. године као Нестор Јевтић, али се са 8 година преселио у Енглеску, да би већ у 16. години одлучио да промени своје име, јер се стидео што долази из земље коју су сви окарактерисали као агресорску.

– Хтео сам да се решим оног ‘ић’. Након толико година у Енглеској осећао сам се као Британац, а било ме је и срам што сам из Србије која је тада у свету била позната као агресор. Тиранину Слободану Милошевићу, чије презиме се завршавало као моје, судило се за ратне злочине – рекао је у једном интервјуу.

Најпре је променио име у Џон Смит, али је потом одлучио да врати своје право име Нестор, али додао му је “Ел Маестро”, јер му је то било кул.

– Сад сам Ел Маестро дуже него што сам био Јевтић и научио сам да живим са тим – поручио је Нестор ел Маестро.

Он је од најмлађих дана желео да буде тренер, кренуо је у академији Вест Хема, потом су уследили ангажмани у Аустрији из Беча, Шалкеу, Хановеру, Хамбургеру, Валенсији и онда је прихватио позив да буде први стратег Спартака из Трнаве са којим је освојио прву историјску титулу шампиона Словачке.

Ипак, после тог успеха није остао већ се преселио у ЦСКА из Софије, а сада седи на клупи аустријског тима.

Иначе, фудбалским заљубљеницима је вероватно познатији његов млађи брат Никон који је такође променио презиме у Ел Маестро, који је својевремено важио за најталентованијег играча Европе, али је потом потпуно нестао са фудбалске мапе.

Извор: Еспресо.рс