Србија

СТИЖУ НОВЕ МЕРЕ? Забрана кретања из једног дела града у други?

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да сматра да се ближи тренутак када ће централне градске општине бити потпуно изоловане и спречено кретање грађана из једног дела града у други.

„То ће мало додатно појачати дисциплину. То се договара са кинеским експертима и нашим стручњацима, они ће одредити кад ће се та мера применити“, рекао је Радојичић у гостовању на телевизији Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је објаснио, ситуација са бројем оболелих се прати свакодневно и време одређивања мере блокаде делова града зависи од многих ствари, али је чињеница да се у борби против коронавируса мора ићи два – три корака испред епидемије, „зато неке мере у почетку и изгледају нелогично“.

Радојичић је нагласио да је циљ мера које ће вероватно бити донете да се не путује из једног у други део града, јер је то потенцијални начин ширења вируса, и да ће можда бити проблем са здравственим радницима који морају из разних општина да долазе на посао, али да је и то решиво.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић изјавио је данас да ће Град у најбољој мери организовати живот у Београду и у случају најекстремнијих мера као што је 24 сата полицијски час.

 

Извор: Тањуг