Свет

СВЕТ НА ИВИЦИ ХАОСА! Спрема се масовни егзодус! Ево шта се дешава!

Фото: Јутјуб

Америчка влада има опсежан план за ванредну ситуацији у случају смрти севернојкорејског лидера Ким Џонг Уна, очекујући хумантирану кризу масовних размера у земљи.

Извори Фокс њуза разговарали су о тим плановима услед контрадикторних извештаја о здрављу лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они и позивају на опрез поводом ових извештаја, који тврде да се Ким суочава са смртном опасношћу након кардиоваскуларне процедуре.

Мада је и даље непознаница шта је права истина о његовом здравственом стању, америчка влада направила је опсежне планове у случају да Кима више не буде, рекао је извор Фокс њуза, који наводи да је извор високопозиционирани обавештајац.

Званичник је рекао да је вероватна велика хуманитарна криза у Северној Кореји, у којој би се милиони људи суочили са гладовањем и масовним егзодусом у Кину, преноси Б92.

Обавештајни извори рекли су да би велики део плана био ослањање на Кину да иступи и помогне у контролисању ситуације на севернокорејском тлу. Делимично због близине Кине, а другим делом због логистичког изазова који би имала САД у обезбеђивању хуманитарне помоћи.

Извори из Беле куће рекли су да прате извештаје о Кимовом стању али да и даље нема потврде о његовом стању.

Разговори између Трампа и Кима о нуклеарном програму дуго су већ у застоју.

Један извор рекао је да током последњег самита, они који су били у близини Кима приметили су да тешко дише за своје године.

 

Извор: Тањуг