Свет

СВЕТ У ПАНИЦИ! Западне земље ће се суочити са тоталном катастрофом – ВРХУНАЦ ТЕК ДОЛАЗИ! Ево шта се дешава!

Фото: Јутјуб Jimmy Kimmel Live

Економска криза, о којој многи већ говоре као о свршеном чину, уследиће тек на јесен. Ову изјаву дао је економиста Михаил Хазин.

Стручњак је подсетио да је још 2000-их описао процесе који ће се одвијати у глобалној економији након одређеног времена. Посебно је уверен да врхунац кризе још није почео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Догађаји који се одвијају сада, резултат су онога што се догодило 2008. Тада је тензија уклоњена пумпањем новца, али тренутно се ситуација доста променила.

Коронавирус, кога најчешће сматрају главним узроком тренутне кризе, је, како наводи стручњак, само изговор. Овај такозвани “изум Кинеза” био је одговор на робовласничке услове које су Сједињене Државе наметнуле Пекингу.

Истовремено, амерички лидер Доналд Трамп је, говорец́и раније о болести, рекао да у вирусу не види никакву опасност.

Те речи је Демократска странка касније искористила као аргумент да Вашингтон не припреми земљу за епидемију, што је присилило председника САД-а да предузме мере, изазивајући тако „баханалије“, рекао је економиста.

„Криза ће уследити на јесен. Сада тек улазимо у њу. Тренутни животни стандард у Европи и Америци пашће готово дупло. Тотална катастрофа очекује земље ЕУ“, рекао је Хазин.

А кључни проблем је, према речима стручњака, огроман број радне снаге миграната.

У једном тренутку, много људи који су желели да приме пристојну плату је ушло у развијене земље Европске уније.

Међутим, у тренутној ситуацији, незапосленост ризикује да достигне ниво од 40-50 одсто, при чему ће слоган „Странци не долазите овде“ бити схвац́ен као водич за акцију, закључио је специјалиста.

 

Извор: Webtribune.rs