Србија

СВИ ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ЖЕЛЕ ДА ЗНАЈУ ОВО! Да ли имамо довољно хране? Председник одговорио!

Pixabay.com

Наши пољопривредници завршавају своје послове и сетву, тако да ћемо имати милион хектара под кукурузом. За нас што се хране тиче „нема зиме“, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је гостујући у емисији Јутро на Првој телевизији истакао да Србија нема никаквих проблема по питању снабдевености.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Навео је да очекује да Србија буде у првих пет по привредном расту, или у пет најмање лоших, јер „нико није добар у овој ситуацији“.

„И ако нам буде најмања стопа раста, трудићемо се да буде најмања негативна у Европи, ми ћемо да пробамо да будемо на мање од минус два“, истакао је Вучић.

„Морамо да почнемо да бринемо о економији, економија је од кључног значаја и зато сам молио лекаре да нам кажу први тренутак када можемо да кренемо да радимо, да не губимо ни тренутак“, рекао је Вучић.

Како је додао, разговарао је са премијерком Аном Брнабић, гувернерком Народне банке Србије Јоргованком Табаковић и министром финансија Синишом Малим о могућности да се Србија за помоћ обрати Међународном монетарном фонду (ММФ).

 

Извор: Еспресо.рс