Свет Србија

ТРАМП РАЗГОВАРАО СА СРБИМА! Помоћи ћемо вам, заједно побеђујемо ову кугу!

Трамп је обећао помоћ црквама када је у питању обележавање предстојећих верских празника

Председник САД Доналд Трамп разговарао је јуче путем видео-позива са представницима верских заједница поводом пандемије коронавируса, међу којима су и епископи Српске православне цркве који службују у Америци – западноамерички Максим Васиљевић и источноамерички Иринеј Добријевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трамп је обећао помоћ црквама када је у питању обележавање предстојећих верских празника, посебно кад је реч о интернету, како би обележавање Васкрса могло да се организује у складу са мерама заштите и социјалног дистанцирања. – Долази нам значајна година. Победићемо ову кугу. Победићемо ускоро овај вирус – рекао је амерички председник представницима хришћанске и јеврејске заједнице у видеоконференцијском обраћању.

Пошто се због пандемије многе цркве припремају да своје службе преносе путем телевизијских канала и друштвених мрежа, Трамп је казао да је разговарао са провајдерима телекомуникационих мрежа како би се обезбедио поуздани интернет проток услед повећаног коришћења интернета.

– Приближавају нам се Велики петак и Васкрс, Христово страдање и васкрсење, а јеврејски народ прославља избављење из ропства које им је Господ донео. Тужно је што у недељу нећемо моћи да будемо заједно – рекао је Трамп.

Иначе, у разговору је учествовао и амерички потпредседник Мајк Пенс, који је похвалио верске лидере јер су подржали социјално дистанцирање.

 

Извор: Курир.рс