Србија

ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Драган Тороман!

Драган Тороман преминуо је у понедељак 13. априла 2020. од последица ЦОВИД-19

Драган Тороман, шеф одељења за рачунарске технологије у Истраживачкој станици Петница, стручни консултант и сарадник на програму побољшања услуга здравствених лабораторија у Србији, врхунски ИТ стручњак и човек изузетне професионалне ширине и знања, трагично нас је напустио у неравноправној борби са ЦОВИД-19 вирусом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изузетан педагог, несебично је делио и преносио своје вансеријско знање и искуство млађим нараштајима и колегама. Његов допринос широј заједници је неизмерив, пре свега у раду на најразличитијим технолошким пројектима од посебног значаја, који су красили његову брилијантну каријеру, како у Србији тако и у свету.

Визионар, научни иноватор, човек који је пленио ведрином и позитивношћу, изузетан мотиватор, а у исто време критички мислилац, прави ерудита, оставио је неизбрисив траг у срцима свих који су имали ту привилегију и срећу да га упознају. Остају најлепша сећања, неизрецива празнина и бол у душама свих који су познавали овог јединственог, непоновљивог, громаду од човека – Драгана Торомана.

Истраживачка станица Петница са великом тугом саопштила је ову информацију и опростила се од колеге.

Биографија

Драган Тороман (1969 – 2020) рођен је у Пироту, а одрастао у Нишу. Полазник пограма информатике у Петници био је од 1986. године. Од 1998. године био је руководилац програма рачунарства у Истраживачкој станици Петница. Организовао је више од стотину образовних програма у области рачунарства и информатике. Био је предузетник у области ИТ, и део неколико међународних развојиних тимова за информационе технологије. Добитник је престижне ИЦТ награде „Дискоболос“ коју додељује Јединствени информатички савез Србије (ЈИСА). Иза себе је оставио супругу Весну и кћерку Лидију.

 

Извор: Srbijadanas.com