Свет

УДАРНА ВЕСТ! Руски ПАНЦИР-С оборио француски авион!

Руски ракетни систем Панцир-С који поседује Либијска национална армија оборио је борбени авион либијске владе,

Како преносе медији, посада француског борбеног авиона „Мираж Ф1“ покучала је да изведе ракетни напад на положаје на којем су распоређени ови системи ПВО, што је резултирало губитком још једног авиона Владе националног споразума, преноси авиапро.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Борбени авион оборио је руски ракетни систем противваздушне одбране Панцир-С распоређен на територији коју контролише Либијска национална армија (ЛНА).

На снимцима који круже друштвеним мрежама може се видети олупина уништеног борбеног авиона, који је, наводно, покушао да уништи позициони простор либијске националне армијске.

Не постоје директни докази да се конкретно ради о ракетном систему противваздушне одбране Панцир-С, али инцидент се догодио на подручју где су ови комплекси руске производње претходно виђени и распоређени, с тога се закључује да су највероватније ови системи заслужни за обарање француског борбеног авиона.

Снаге Владе Националног споразума још увек нису коментарисале губитак својих борбених авиона.

Војни специјалци и експерти рекли су да је то, ако су информације о употреби система за противваздушну одбрану Панцир-С против ловаца Мираге Ф1 тачне, први доказ о томе како се у пракси руски комплекс Панцир-С обрачунава борбеним авионом.

 

Извор: Информер.рс