Србија

УСКОРО СТИЖЕ КОНАЧНА ОДЛУКА О ПОЛИЦИЈСКОМ ЧАСУ! Председника Вучића је занимала само једна ствар

Председник Србије Александар Вучић јутрос је на седници Кризбног штаба за борбу против коронавируса у Палати Србија у више наврата питао лекаре да ли је могуће да мере за предстојеће првомајске празнике буду ублажене!

Како сазнајемо, Вучић је више пута питао лекаре, чланове Кризног штаба, да ли треба „олабавити мере“ за 1. мај, али је већина стручњака била изричито против.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коначна одлука о евентуалном ублажавању већ донетих мера о трајању забране кретања за предстојећи викенд, према нашим сазнањима, биће донета сутра.

Подсетимо, тренутно је на снази одлука о забрани кретања од четвртка, 30. априла, од 18 часова, до понедељка, 4. маја до пет часова, а како сада ствари стоје, то би требало да буде и последњи толико дуг полицијски час због пандемије, јер се од наредне недеље очекује повратак многих на посао, почетак рада вртића и кафића, наравно уз обавезно поштовање физичке дистанце од два метра.

Од понедељка су на снази делимично ублажене мере, пошто су почеле да раде пијаце у затвореном простору, фризерски и салони лепоте, теретане и фитнес центри. Наравно, сви који се враћају послу мораће да поштују физичку раздвојеност, као и да носе маску и рукавице. Фризери и козметичари чији посао захтева блиски контакт с клијентима требало би да носе и визир.

Такође, грађани старији од 65 година од понедељка могу у шетњу сваког дана, и то сат, уместо досадашњих 30 минута, у периоду између 18.00 и 1.00, а највише 600 метара од својих кућа.

Како је Информер.рс раније данас објавио, један од предлога за ублажавање полицијског часа био је да се, ипак, уведе забрана кретања као и претходног викенда, односно од петка у 18 часова до понедељка у пет ујутру, с тим што би у том случају 1. маја био забрањен приступ свим излетиштима и већим отвореним просторима. У том случају полицијски час би трајао 59 сати.

Извор: Информер.рс