Србија

УЖАСНЕ ВЕСТИ: У Србији преминуло још пет особа, новооболелих чак 424

У Србији је преминуло још пeт особа од последица инфекције вируса корона, новооболелих je 424, те је број заражених порастао на 4.054.

Хоспитализовано је 2.890 особа, а на респиратору је 138 особа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У последња 24 сата преминуло је пет особа, односно три мушкарца и две жене. Према подацима који су саопштени на конференцији за новинаре, укупан број преминулих од почетка епидемије је 85.

У последња 24 сата у Србији је тестирано 2.646 особа, а укупан број тестираних је 20.958.

Највећи део новозаражених пацијената су штићеници Геронтолошког центра у Нишу, у ком је заражено 140 штићеника дома и четворо запослених.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је да је ширење заразе у том Геронтолошком центру последица непрофесионалног односа и непоштовања мера за сузбијање короне због чега је директор те установе ухапшен.

Они који не поштују мере биће кажњени

„Највећи број грађана поштује мере и на томе смо им неизмерно захвални, али и даље имамо мали број људи који ово доживљава сувише лагодно и комотно и због тога ћемо сви имати мање или веће проблеме“, рекао је Гојковић.

Позвао је грађане да поштују мере и додао да ће они који то не чине бити строго санкицонисани и кажњени.

„На свима нама је да се надаље узмемо у памет шта значи када се не придржавамо мера. Порука за све је да их надаље поштујемо у потпуности“, рекао је Гојковић.

Извор: sputniknews.com