Србија

ВЕСТ КОЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА СРБИЈУ! Шта то Турци траже на Косову? Нико не зна шта се дешава!

Екипа српских новинара из Грачанице и адвокат Јована Филиповић поднели кривичну пријаву против радника Турске компаније

Новинари и сниматељи неколико српских медија са централног Космета и адвокатица Јована Филиповић поднели су данас поподе пријаву косовској полицији против радника Турске фирме “Бинди” компаније која у Кузмину чисто српском селу код Косова Поља ископавају бушотине на српским приватним имањима. Наиме, према речима адвокатице Јоване Филиповић, инцидент је настао када је неколико новинарских екипа односно новинара и сниматеља кренуло на лице места да усними поменуте, како истиче, неовлашћене радове, али су радници ове фирме покушали да их спрече у томе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Радници који су изводили радове захтевали су од сниматеља да обришу снимке, али су због њиховог одбијања позвали неке надређене Турке по националности који су са нама разговарали на енглеском језику. И они су захтевали од сниматеља да уклоне снимке запретивши полицијом, иако при том нису имали ни један једини идентификациони документ – објашњава за „Новости“ адвокатица Филиповић и додаје да су представници фирме чије је седиште у Албанији почели да снимају новинаре и њихове аутомобиле. Како је у тренутку кренула до куће да донесе јакне новинарима и сниматељима јер им је било хладно, уочила је да симају и њен ауто, услед чега је реаговала и позвала полицију.

– Пошто смо сви отишли у полицијску станицу у Косову Пољу, рекли су нам да нема елемената кривичног дела, ми смо инсистирали да полиција забележи догађај јер желимо да поднесемо пријаву за ометање и спречавање новинара у послу али и провоцирање, јер су турски представнци фирме у јендом тренутку показали албански двоглави орао-додаје Јована која појашњава да је суштина читавог проблема што радници поменуте фирме на српски имањима изводе неовлашћено и без икаквих докумената и потврда бушотине , јер према разним наводима траже, нафту, угаљ, злато…Бушотине су по неколико метара и јако дубоке а радници изводе радове углавном преко ноћи што узнемирава мештане овог српског села надомак Косова поља које на врло малом простору броји око 120 домаћинстава .

 

Извор: Новости.рс