Србија

ВУЧИЋ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ КАД ПРОЧИТА: Отворено писмо председнику Србије

ЗАСВИРАЈ, ЗАПЕВАЈ ПА ЗА ПОЈАС ЗАДЕНИ

Поштовани председниче,

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

потпуно разумем да сте се уживели у улогу која Вам ни по Закону ни по Уставу није намењена. Потпуно разумем да желите да будете „неко“ и „нешто“ у једној малој земљи на брдовитом Балкану. Потпуно разумем да су Вам, ваши саветници и медијски „стручњаци“, доделили улогу цара, коју маестрално играте, и да су сви ваши сарадници прихватили да статирају у тој „бајци“, климају главом и хвале Вас.

Али не могу да разумем да председник неке државе, макар то била и Србија, свакодневно крши Закон и „гази“ Устав. Не могу да разумем ни то ваше, непрестано, упињање да покажете да сте „неко“ и „нешто“ кад Ви већ јесте – председник државе. Не могу, такође, да разумем ни то да сте прихватили улогу цара а да нисте свесни да је тај цар лик из бајке „Царево ново одело (рухо).“

Ваша брига и љубав за државу, за нас грађане, које толико „волите“ и којима желите, по сваку цену, да „помогнете“ има смисла само дотле док не постане патолошка. А она то већ одавно јесте. Избезумљује нас, кида, дави, гуши, плаши, сатире.

Ово ванредно стање, и сав „терор“ над нама, који наводно „саветују“ медицински „стручњаци“ на ваш предлог, постаје све неиздржљивије. Ваша велика „љубав“ и свакодневно „мољење“, ваше „економске мере“ (са све великим парама које имате и које тако лако набављате) и све друго што радите више нема смисла. Србија одумире.

Није све политика постоји и живот

Можда Ви, како сте говорили, и знате за свако место у Србији али очито да не знате како се живи у тим местима. А да знате, или да вам то сме да каже неко од ваших „климоглаваца“, схватили би да су села пуста. Да су у њима претежно старци, удовци, удовице или нежење, те да сте вашом суманутом, непотребном и неразумном одлуком о увођењу потпуне забране кретања и на селу уништили и то мало што је од села остало.

Толико много „знања“ које се накупило у вашој глави спутава Вас да ствари гледате реално. Само на тој „вашој“, рецимо, Звездари, у којој људи живе „једни другима на главама у двадесет квадрата по особи“, има више становника него у пола села у Србији, у којој један човек живи на најмање десет хектара. А протеклих месец дана су и једни и други „закључани“.

Да Ви икада можете да мислите о нечем другом осим политици и сопственом „рејтингу“, или да Вам то неки ваш „климглавац“ сме да каже, схватили би да ће овог пролећа у Србији угинути стотине хиљада пчела јер њихови „власници“ су углавно 65+ а мало ко има неког млађег да му помогне. Да ће хиљаде хектара земље остати необрађено, да ће стотине хиљада стабала воћа остати запуштено.

Схватили би да стотине хиљада грађана имају неког на селу или сопствену викендицу и да би им, овог ускршњег празника, било много боље да су њих, рецимо, четворо били на десет ари чистог ваздуха и да су се са евентуалним комшијама довикивали са минимум педесет метара раздаљине него што су остали да седе у 50 квадрата стана.

Овог месеца је у Србији могло да буде засађено милион струка лука, паприке, кромпира, бораније… више него обично. Овог месеца могло је да буде уређено на стотину колометара запарложених обала… онако, из „досаде“.

Уместо тога затворили сте нас у станове да гледамо телевизију и Вас како се на њој шепурите к`о ћуран пред ћуркама. И да слушамо како ћете нам дати некакве ваучере од 100 евра да у супермаркетима, кажу, вашег брата купујемо храну сумњивог квалитета увезену ко зна одакле. А могли смо и сами да је, храну, произведемо…

Да Ви икада можете да мислите о нечем другом осим политици и сопственом „рејтингу“, или да Вам то неки ваш „климглавац“ сме да каже, схватили би да сте „потентни“ само кад вређате и понижавате и кад Вам ти вређани и понижавани еуфорично кличу.

Схватили би да у земљи у којој је, захваљујући вашој диктаторској помами, уништен правни и правосудни систем, уништена култура, распао се здравствени систем, обезглављена војска, полиција. А о медијима да и не говорим.

Да Ви икада можете да мислите о нечем другом осим политици и сопственом „рејтингу“, или да Вам то неки ваш „климглавац“ сме да каже, престали би да нас залуђујете „великим привредним успесима“ заснованим на великом задуживању земље и бестијалном пљачкању народа. Направили сте такав систем у којем сте омогућили вашим сарадницима да изигравају Едварда Тича (Црнобрадог) и да им то буде награда за подршку коју Вам пружају.

Затворили се скоро два милиона пезионере у логоре зване кућна изолација и трујете их лажима и величањем ваше „беспоштедне“ борбе за добробит државе у нади да ћете им узети и оно мало здраве памети и навести их да на предстојећим изборима глас дају Вама, било на републичким или локалним изборима јер Ви ћете и тако бити једини кандидат на свим изборним листама диљем ове земље.

Да Ви икада можете да мислите о нечем другом осим политици и сопственом „рејтингу“, или да Вам неки ваш „климглавац“ сме да каже истину, чули би сте да је ово што сте урадили пензинерима и пољопривреницима већи геноцид од нацистичке гасне коморе. Овим и оваквим вашим понашањем осудили сте скоро пет милиона грађана Србије на тихо „умирање“ или живот без живота и без будућности.

Вашим доласком на власт грађани Србије су постали део великог пројекта „Ријалити Србија“ којим упраљају ваши медијски „стручњаци“ а од рејтинга, за чије се испитивање свакодневно троше велике паре, зависи да ли ћете нас „јахати“ или „тимарити“. Међутим, оно што највише забрињава је чињеница да у вашим ноздрвама све више осећате крвожедни смрад диктаруре који Вас опија и држи као кокаински делиријум а нико од ваших „климоглаваца“ да вас упозори да постајете опасни и за себе и за околину.

Наравно, морамо разумети да, у целом овом јаду који нас је с Вама задесио, није лако ни онима који су Вас „креирали“ и да и они сад гледају како да Вас се реше. То је већ постало толико јасно и видљиво да је само питање тренутка када ће неко „дете“ повикати: „Цар је го“! И када ће Вам се све „срушити“ као „кула од карата“. Када ће грађани Србије схватити да је формирање „Владе националног спаса“, „хлеб наш насушни“. Владе чији ће задатак бити потпуна децентрализација Србије како се више никада не би догодило да на нам ви из Београда кројите животе и судбине преко љигаваца које постављате на одговорне функције.

Од времена и воде која ће Савом и Дунавом до тада протећи зависиће и колико ће ваш злочин према Србији бити већи као и колика ће наша патња бити тежа. А, од тога ће и казна зависити.

На крају: ипак, нам се чувајте председниче! Сад кад је велики број медицинског особља и војске заражено коронавирусом, једино сте нам Ви остали да нас чувате и да нам „уливате“ оптимизам.

И још нешто. Морам да вам кажем да све више схватам колико Ви, и чланови ваше странке, мрзите Шабац али, смирите се, ни ми не волимо Вас. Мада, у те две речи је велика разлика. Ако разумете?

НЕКА ПАМЕТ И РАЗУМ ПОБЕДЕ! ДА МИСЛИТЕ А НЕ ДА ВЕРУЈЕТЕ!

Срдачан поздрав

Иван Ковачевић

Извор: podrinske.com