Србија

ВУЧИЋ ЈЕ УСПЕО ДА ГА УБЕДИ! Одлука је донета: Он остаје овде!

У председништву Србије управо је завршен састанк председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и епидемиолога др Предрага Кона, на којем је договорено да др Кон настави да води тим епидемиолога и да се до краја са својим тимом избори против пандемије цовид-19 у Србији, потврђено је Телеграф.рс порталу.

Доктор Кон обратиће се у том својству већ у 15.00 часова, на редовној прес конференцији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, др Кон је објавио на свом Фејсбук профилу да се повлачи из стручног тима и да ће „препустити бољима да воде пандемију“.

– Колико видим по Фејсбуку, главни “кривац” за продор вируса у Геронтолошки центар у Нишу сам ја и стручни тим. Време је да се због тога повучем и препустим бољима да воде пандемију. Боље не знам и не умем. “Ратове” нећу да водим ни против кога, осим против вируса. Непрекидно пратим све мислеће људе и како се сав гнев уместо на ситуацију и сам вирус окренуо према мени и стручном тиму време је да се склоним. Привремено искључење… Све најбоље! – написао је др Кон.

Он је у Јутарњем програму на ТВ Пинк додао да је људима очигледно лакше да увек траже кривце и да опсују некога, него да се осврну на сопствену одговорност.

– Сасвим је нормално и могуће да се појаве вируси, такозвани вирус X је нешто што је потребно очекивати, не са надом, него да не будемо изненђени. Тај микс вируса у природи је нешто што се дешава, тако да ћемо овакве догађаје имати. Једино што нисмо још сасвим спремни да то прихватимо и до сада смо их потцењивали. У овој ситуацији сви су нешто криви, али ово је виша сила, сама појава тог вируса. Друштво треба што више да се скупи, да буде заједно, да се одбрани од вируса, а ми смо као друштво издељени – казао је он.

Због објаве да се повлачи из стручног тима јутрос је одржан састанак између председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и епидемиолога др Предрага Кона, на коме је ипак одлучено да он остане на тој позицији.

 

Извор: Телеграф.рс