Србија

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Сутра нови састанак, преиспитује се одлука о забрани кретања за 1. мај?

БЕОГРАД – Координациони састанак председника и Владе Србије у вези са ситуацијом око епидемије коронавируса одржан је јутрос, сазнаје Курир.

Како сазнајемо, представници Владе на састанку су изразили забринутост због незадовољства једног дела грађана мерама које држава спроводи, као и бојазан да ли ће се поштовати забрана кретања за првомајске празнике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као што је познато, лекари из Кризног штаба за сузбијање коронавируса апсолутно су против укидања полицијског часа за Први мај и интензивног попуштања мера.

Према речима нашег извора, председник Александар Вучић на састанку је рекао да је спреман да сви заједно размисле о преиспитивању одлуке о забрани кретања.

– Не разумем да не можете да издржите притисак за спровођење мера против короне, и ако мислите да треба да ризикујемо здравље грађана, спреман сам да о томе размислимо. Али, морамо да уважимо и глас грађана који пристојно и у тишини воде рачуна о себи и другима, и аплаудирају докторима. Нагледао сам се разних покушаја протеста и политиканства. Ми ћемо се политиком бавити када грађани буду безбедни – мирним гласом рекао је председник Вучић.

Како сазнајемо, за сутра је договорен нови састанак координационог штаба, на коме ће поред председника и Владе Србије учествовати и лекари.

Извор: Курир.рс