Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО НАЦИЈУ У ДНЕВНИКУ: „Покренули су све тајне службе“

Према речима председника Вучића, изузетно је важно што је доктор Предраг Кон остао у лекрском тиму који се бори против коронавируса.

Председник Александар Вучић рекао је вечерас да је велики губитак и за српску медицину и за земљу смрт др Миодрага лазића из Ниша.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је такође изјавио да му је драго и да је веома важно што је епидемиолог Предраг Кон остао у Кризном штабу за борбу против вируса корона.

„Драго ми је да је он остао са свима нама. Он де факто води ову причу. Реч је о дивном човеку“, рекао је Вучић за РТС.

Председник је додао и да је Кон употребио благу реч када је, раније данас, говорио о онима који њега (Кона) за нешто оптужују.

Кон је раније данас изјавио да је размишљао да оде са чела тима епидемиолога, јер је ниво безобразлука и неоснованих критика прешао границу допуштеног, а одустао је, каже од повлачења након разговора са председником Вучићем.

– Југ, исток и југоисток Србије постају нова жаришта. Ту имамо доста људи који су се вратили из жаришта, нарочито из Швајцарске. Остале градове полако стављамо и држимо под контролом. Ствари су под контролом у Крагујевцу, све више у Чачку, моравички округ је помало проблематичан… Војводина је добра, у Београду је добро, али ипак недовољно. Морам да упозорим људе да су болнице препуне. Људи ће од сутра ићи и на Ортопедску клинику – рекао је председник Вучић.

– Око 29,6 одсто тестираних нам је из геронтолошког центра, слично је у осталим општинама, Алексинац… Ћуприја, тамо је најтеже, у Свилајнцу смо имали смртни случај. Истовремено, када се спуштате ка Нишу, цео тај део, источни део Расињског округа нам је постао жариште, а ново и то много озбиљније него што смо се надали, Пожаревац. Он постаје велика мука.

 

Извор: Ало.рс