Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ! Изнео језиву истину: Неки прикривају праве податке о оболелима зато што…

Председник Србије Александар Вучић поручио је грађима Србије да током летњег одмора остану у Србији, додајући да многе земље, које се плаше због туристичке сезоне, намештају сада резултате о броју мртвих и заражених.

– Знам да Србима не могу да забраним да иду негде. Али могу рећи да су најбезбеднији у Србији – подвукао је он за Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рекао је да неке земље умрле који су били инфицирани корона вирусом воде да су умрли од других болести, поготово земље које иначе пуно приходују од туризма.

– Држава је урадила одлучно, брзо и веома ефикасно све што је било потребно. Колико смо удара имали због полицијског часа на продавнице и све смо ударе издржали, да сву робу имате у сваком тренутку. Нећу да дозволим да они који знају да су много лошији тврде да су бољи – казао је Вучић.

Додао је да су неки који тако говоре тражили 450 тестова од нас, јер немају ни један, а онда се у извештајима чита како су тестирали не зна се колико.

Вучић је истакао да су наши лекари најбољи у региону, а похвалио је Словенце, који не крију број мртвих, јер су озбиљна дрзава.

– Питали су Белгијанце “зашто имате 5.000 мртвих – а они су одговорили “зато што не лажемо и што смо транспарентни““, додао је он.

Указао је да је немогуће да сутра нема мртвих, ако се зна број особа на респиратору и навео да умре неко ко је 1927. годиште, а дрзава ипак казе да је умро од короне, ако је био заражен, јер је корона допринела убрзању смрти. Вучић је нагласио да ће се сада тестирати више, и да ћемо по броју тестова претећи букбално све. Најавио је другог дана Васкрса отварање нове лаборатирије у Клиничком центру, са којом ће се подићи број тестирања на 6. 000 до 7. 000. На питање где се највише тестира, рекао је да је то Беогард, где је било данас 1.185 тестирања, од којих је само 83 било позитивно.

– Највећи број се тестира у Београду. Београђани су најзабринутији за своје здравље, а највећи проценат заражености је у Алексинцу, 51 од 171 – рекао је он.

Указао је да би волео да су мало забринутији у централној Србији, додајући да је западноисточни део Нишавског округа проблем. Под контролу је стављен Ниш, где је било 21 одсто инфицираних код тестираних, а сада 12 одсто.

 

Извор: Srbijadanas.com