Свет

ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ НАЈАВЕ: Старији грађани у изолацији до краја године

Председница Европске комисије каже да ће старији грађани бити безбедни тек када се направи вакцина, за шта ће бити потребно још доста времена

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла је за немачке медије да ће због ризика од обољевања од корона вируса старији грађани највероватније морати да остану у изолацији све до краја године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– С обзиром да још не постоји вакцина, старијим грађанима би требало забранити контакте са осталима у највећој могућој мери. Знам да је самоћа тешка, али ово је питање живота и смрти – рекла је Фон дер Лајен.

Она је истакла да грађани морају „да науче да живе са вирусом и наредних месеци“, и да ће криза трајати највероватније све до краја године.

Према њеним наводима, старији ће бити безбедни тек када се направи вакцина за корона вирус.

– Надам се да ће се то догодити до краја године – рекла је председница Европске комисије за Билд ам Соннтаг, и додала да је у плану да се ускоро крене са тестирањем вакцина.

Иако није дала прецизне информације када би тестирање могло да почне Лајенова је рекла да ће бити потребно доста корака и времена да се крене са масовном производњом вакцине.

Подсетимо, корона вирус је до сада у свету однео скоро 110.000 живота, а оболело је више од 1,7 милиона људи.

Извор: Телеграф